Acsinte 100

În perioada 28 – 30 octombrie publicul din Iași, pasionat de istorie și fotografie, va avea ocazia să viziteze expoziția fotografiilor de la începutul secolului 20, văzut prin ochii sergentului fotograf Costică Acsinte. Intrarea este liberă.

Vernisajul expoziției ACSINTE.100 va avea loc duminică, 28 octombrie, la ora 16:00, la Galeria de artă „Dana” din Iași (Str. Prof. Cujba, nr. 17).

Expoziția cuprinde 100 de fotografii, în format print și digital, și acoperă trei teme distincte: Primul Război Mondial, Portrete de militari și Viața socială în orașul Slobozia în perioada 1930 - 1968. Expoziția include o componentă multimedia, fotografiile din Primul Război Mondial și portretele militarilor fiind însoțite de lectura unor fragmente din scrisori, cărți poștale, jurnale și note de pe front (fragmente din volumul ”Scrisori de pe front”, alcătuit de Mirela Florian).

Fotografiile ce prezintă scene din viața socială a orașului Slobozia sunt însoțite de vocea poetului Mircea Dinescu, ialomițean născut în 1950, în Slobozia, care povestește despre copilăria și adolescența petrecute în micul oraș de provincie, dar și despre Costică Acsinte, fotograful unde mergea împreună cu mama lui în vremea copilăriei.

ACSINTE. 100 este un proiect organizat de Asociația Culturală Control N, finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale, în cadrul manifestărilor dedicate Centenarului.

Expoziția face parte din colecția personală a fotografului organizată în cadrul proiectului ACSINTE.100.