ArtaExpozitia curentaExpozitii

Expoziţie curentă

ATENA-ELENA SIMIONESCU, creatoare de o mare consecvenţă stilistică şi conceptuală, aduce pe simezele Galeriei DANA o expoziţie eveniment, “REMEMBER”, o dublă întâlnire între memoria recuperatoare a timpului şi memoria metaforă, cu accent pe tipologizarea umanului. Artista reconstruieşte trecutul şi avertizează cu privire la viitor, prin straturile ce se întrepătrund, elementele din variate lumi se conjugă ideatic pentru a anima spaţiul, în timp ce fragmente juxtapuse din instrumentarul amintirilor personale interferează pentru a crea imaginea-temă, o continuă metamorfoză cu valenţe istorice şi umane, de la cotidian la atemporal şi fantastic, de la micro la macro.

 

Cu un vast bagaj cultural ce îi permite să creeze cu uşurinţă un arc peste timp, Atena-Elena Simionescu operează cu elementele unei realităţi infinite, înregistrând timpul din perspectiva fragilităţii existenţei umane, a naturii ca fiinţă autonomă, a obiectul ca semn, a semnului ca semnificant al existenţei.

(dr. Maria Bilașevschi, critic de artă)

Deschiderea expoziției de gravură și desen „REMEMBER” semnată ATENA-ELENA SIMIONESCU va avea loc luni, 20 mai 2019, orele 18.00 și va fi prezentată de către criticul de artă Maria Bilașevschi.

Curator / Smaranda Bostan

Expoziția va fi deschisă spre vizitare în perioada 20 mai- 26 iunie 2019.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *